WhatsApp – Poze cu afișare unică

text „Poză” trimisă cu temporizator

Actualizat pe: 5 august 2021 de Maricela Potoc


WhatsApp a modificat modul în care trimitem, primim și stocăm pozele în telefon. Dacă te grăbești și nu te uiți bine când trimiți poze pe WhatsApp, e posibil să stai să te întrebi de ce oare nu se încarcă poza, de ce apare doar textul „Poză” în loc să se vadă imaginea. Apoi vin dubiile: „oare am internet?”, „oare persoana a primit poza?”, „oare poate vedea poza sau ar trebui să o mai trimit odată?”, „ce am făcut greșit de nu s-a trimis normal, ca de obicei?” În acest articol te voi lămuri ce ai făcut fără să îți dai seama:

  1. Ai selectat poza, ai dat distribuire, ai selectat WhatsApp și ai apăsat pe cercul acela cu cifra 1 în loc de butonul verde cu săgeată. Pe butonul cu săgeată ai apăsat după ce ai realizat că poza nu s-a trimis.
temporizator lângă buton trimitere poze WhatsApp

Cel mai probabil dacă făceai și altceva în timp ce trimiteai poza, nu ai observat nici mesajul de pe ecran care a apărut imediat ce ai apăsat pe acel cerc care seamănă cu un temporizator.

WhatsApp - text poză cu afișare unică după apăsare buton

2. Acum că poza e trimisă, observi că apare doar textul „Poză”, dar nu se încarcă imaginea. Și tu dacă dorești să vezi imaginea trimisă din chat, apeși pe text degeaba, că nu se deschide nimic. Atât timp cât poza are două bife totuși nu trebuie să îți faci griji, poza s-a trimis și poate fi vizualizată o singură dată de către destinatar sau destinatari dacă ai trimis-o pe un grup.

poză cu afișare unică trimisă pe WhatsApp

3. De unde știi că poza a fost vizualizată? Pe lângă cele două bife albastre, textul „Poză” va fi înlocuit de „Mesaj deschis”. Dacă ai trimis poza pe un grup, poți vedea și cine a deschis poza.

4. Când primiți poze prin această modalitate, după ce apăsați pe text să vedeți poza, vă va apărea acest pop-up în care WhatsApp explică ce este o poză cu afișare unică:

pop-up poză cu afișare unică WhatsApp

Dacă ați fi vrut să „Aflați mai multe” despre pozele cu afișare unică de la WhatsApp dar nu ați avut timp sau chef atunci să apăsați pe buton, iar acum regretați că nu mai aveți linkul, iată-l aici: https://faq.whatsapp.com/general/chats/about-view-once/?lang=ro

Observație: Prin această modalitate am putut trimite câte o singură poză/un singur videoclip, nu mai multe odată.

Concluzie: E această schimbare de la WhatsApp o schimbare bună? Sigur că este. Mulți suntem membri în mai multe grupuri de WhatsApp și trebuia să ștergem pozele periodic din telefon ca să nu ni se umple memoria telefonului de la sutele de poze pe care le primeam săptămânal. Acum, cu această nouă modalitate de a primi poze, curățenia în telefon poate fi făcută mai rar. Și noi putem să ne obișnuim să trimitem poze cu afișare unică atunci când considerăm că nu e necesar ca destinatarul să vadă a doua oară poza ori când considerăm că poza oricum nu e valoroasă pe termen lung. Exemplu: poza unei bluze în cabina de probă trimisă unei prietene.

Atenție la confidențialitate – faptul că cine a primit poza nu o poate vedea a doua oară în chat-ul de la WhatsApp nu îl poate opri să facă o captură de ecran pe care să o salveze în telefon sau pe calculator dacă poza prezintă interes.

De Maricela Potoc

programare, testare, blogging

Comentează cu contul de WordPress.com, Twitter, Facebook sau Google